27.10.2009

Koristemassat: Pastillaasi

Olen etsiskellyt vaihtoehtoa marsipaanille koristeita ja kuorrutusta varten. Törmäsin Pastillageen eli pastillaasiin. Pastillaasi on eräänlainen sokerimassa, jonka erikoisuus on siihen tuleva liivate.

Parin kokeilun jälkeen löysin mieleiseni ohjeen:

n. 400g tomusokeria
    4 kpl liivatteita
    4 rkl kiehuvaa vettä

Liota liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessä. Purista liivatteet kuivaksi ja sekoita ne huolellisesti kiehuvaan veteen. Lisää tomusokeria vähitellen liivateveteen, kunnes seos on kiinteää taikinaa. Taikinan ei kuulu puuttua sormiin kiinni. Mausta massa halutessasi esimerkiksi sitruuna aromilla. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa.

Käyttöominaisuuksiltaan pastillaasi oli parempi ainakin koristeiden muotoilussa. Se ei repeillyt kuten marsipaani ja kuivui siedettävän nopeasti (tunnissa). Lisäksi pidän siitä, että pastillaasi on valkoista eikä kellertävää, kuten marsipaani.

4 kommenttia:

Sanja kirjoitti...

Tää onkin hyvä ohje! Täytyypäs kokeilla joskus. Ootko kokeillu tällä päällystää kakkua?

Tiituska kirjoitti...

En ole vielä ehtinyt kokeilla.

Tige kirjoitti...

Tämä kuulostaa aivan liian helpolta ollakseen totta, menee ehdottomasti kokeiluun!

Kata Lilja kirjoitti...

En suosittele päällystämään kakkuja pastillaasimassalla sen kovettumisominaisuuksien vuoksi. Tämä on lähinnä koristeiden valmistukseen sopiva massa. Kovettuu pian käsittelyn jälkeen, ja on todellakin sitten kovaa. :) terv: 2011 valmistunut leipuri-kondiittori.