2.4.2010

Vadelma-Suklaakakku (Leivontafoorumin kisakakku)

Mulla on ollut tällä viikolla varsin kakkurikas viikko. Sain tehtäväksi yhteensä 3 kakkua. Tämä olikin toisaalta tosi hyvä, sillä leivontafoorumilla on tässä kuussa kisan aiheena täytekakun teko. Nyt oli heti valinnanvaraa, minkä kakun kisaan laittaa. Päädyin laittamaan lopulta tämän kyseisen kakun kisaan mukaan, koska tykkäsin oikeastaan koko lopputuloksesta, vaikka matka lopputuloksen saamiseksi olikin taas mutkikas :D

Tämä kakku meni syntymäpäiville, joilla oli kaksi sankaria: Toinen täytti 11 ja toinen 30.  Toiveina oli, että kakun sisuksista löytyisi suklaata ja vadelmaa, ja että juhlittavien ikä saataisiin numeroina näkyviin. Muuten sain vapaat kädet.

Kakun kanssa kaikki meni hienosti siihen saakka kun olin saanut kermat siloiteltua päälle. Minähän tyhmänä aloin kokeilemaan, joskos saisin kakun sivustaa kiertämään punaisen marsipaaninauhan. Jo vartin jälkeen nauha alkoi valua, mutta ajattelin katsoa miltä se aamulla näyttää.

Aamuun mennessä nauha oli muuttunut todella brutaalin näköiseksi mössöksi (ei ole kuvaa, valitettavasti), joten otin sen sitten pois ja aloin kuumeisesti miettiä millä peitän vahingot. Tässä vaiheessa kakun toimitus aikaan oli aikaa neljä tuntia.

Minulla ei tietenkään ollut suklaata tai tarpeeksi strösseliä kakun peittämiseen. Onneksi minulta löytyi kolmea väriä sokerihelmiä. Päätin sitten uhallani koittaa, saanko niillä seinämän peitettyä ja peittyihän se. Kakkukin valmistui varttia ennen toimitusta :)










Tässäpä vielä reseptiä:



Vadelma-Suklaatäytekakku(15 hengelle)


Ainekset

Pohja(6 munan)

1 lasin mitta kananmunia

1 lasin mitta sokeria

1 lasin mitta vehnäjauho-perunajauhoseosta

1tl leivinjauhetta


Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Ota kolme samankokoista lasia. Mittaa yhteen lasiin kananmunat, toiseen samanverran sokeria ja kolmanteen vehnä- ja perunajauhoja (suhde puolet ja puolet) saman verran verran kuin sokeria on. Sekoita jauhoihin 1tl leivinjauhetta.

Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää jauhoseos siivilän läpi munasokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista n. 35 minuuttia. Anna jäähtyä, kumoa ja leikkaa.

Huom! En kostuttanut kakkua millään, sillä vadelmista tuli nestettä ja kakku sai maustua seuraavaan päivään.


Täytteet

Alempi kerros

0,5 prk flora vispiä

250g rahkaa

200g suklaata

(vanilliinisokeria)


Ylempi kerros

0,5 prk flora vispiä

250g rahkaa

200g pakastevadelmia

2 liivatelehteä

(liivatteiden nesteeksi vadelmien mehu)

(vanilliinisokeria)


Huom. Kakku kannattaa täyttää käyttämälla apuna irtopohjavuoan seinämiä. Näin kakusta tulee mahdollisimman tasainen, eikä vadelmamoussekaan valu ennen hyytymistään karkuun.


Vatkaa flora vispi ja sekoita joukkoon rahka. Mausta makusi mukaan vanilliinisokerilla. Jaa seos kahteen kulhoon. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Sulata suklaa ja lisää se toiseen kerma-rahkaseokseen. Sekoita voimakkaasti. levitä täyte ensimmäisen kakkupohjan päälle. Laita keskimmäinen levy päälle ja kakku jääkaappiin odottamaan toisen täytteen valmistumista.

Sulata vadelmat ja ota mehu talteen. sekoita vadelmat toisen kerma-rahkaseoksen sekaan. Kuumenna mehutilkka kiehuvaksi. Purista liivatelehdet kuivaksi ja sekoita ne mehutilkkaan. sekoita liivateseos kerma-rahka-vadelmaseokseen ja sekoita hyvin. Laita täyte keskimmäisen kakkulevyn päälle ja laita jääkaappiin hyytymään ilman kantta. Anna hyytyä pari tuntia, jonka jälkeen voit painaa kannen paikoilleen. Anna maustua mahdollisuuksien mukaan seuraavaan päivään.


Kuorrutus

2prk flora vispiä

0,5dl vaniljakreemijauhetta


Koristeeksi

Haluamasi värisiä sokerihelmiä

Marsipaanikukkia

Marsipaanikirjaimet


Vatkaa floravispi, johon on vatkaamisen alkuvaiheessa lisätty vaniljakreemijauhe. Laita raapan avulla kakkuun murureuna, joka estää varsinaista kuorrutusta pilaantumasta murusten takia.

Levitä kermaa reilusti kanteen ja hiukan vähemmän kakun sivuille. Tasoita.

Kannen koristeet on tehty marsipaanista liljamuotin ja pienenpienen kukkamuotin, sekä numeromuotin avulla. Pienten kukkien keskustana on sokerihelmet ja liljojen heteet ovat spaghettia ja koristelugeeliä.

Asettele kakun sivuun haluamasi värisiä helmiä sopiviksi muodoiksi (esim. raidoiksi). Helmien asettelussa kannattaa käyttää apuvälineenä esim. tulitikkua.

2 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Löytyihän tämä siun kakku täältä blogistakin! :) Kyllä noissa helmireunuksissa on ollut väkertäminen, huh! :D

Tiituska kirjoitti...

Tanja; Juu, oli heti pakko laittaa tämä teos tännekin, olen siitä itse oikein ylpeä :) Ja oli todel väkertämistä, varsinkin kun aikaa oli vain se 4h :D