2.4.2010

Appelsiini-Suklaakakku Marsipaaniorvokeilla

Sain tällä viikolla nopealla varoitusajalla kakkutilauksen. Minun piti tehdä harjoitteluni ohjaajalle seuraavalle päivälle kakku, töihin vietäväksi. Otin haasteen mielihyvin vastaan. Ohjaajani vinkkasi, että hän pitää orvokeista ja sinisestä. Hän myös sanoi olevansa kaikkiruokainen. Aikomuksenani oli tehdä Margarita-Suklaatäytekakku. Kun kävin kaupassa, en löytänytkään Margarita drinkimix pussia. Varasuunnitelmana vaihdoin sitten kakun appelsiini-suklaakakuksi.

Appelsiini-Suklaakakku orvokeilla (15 hengelle)

Pohja
6 munan kakkupohja

Täytteet

1prk flora vispiä
1 iso purkki rahkaa

lisäksi toiseen väliin 200g suklaata ja toiseen 1 prk appelsiinimarmeladia

 Kostuttamiseen käytin mehua

Vatkaa flora vispi vaahdoksi ja sekoita siihen rahka. Jaa seos kahteen kulhoon. Sulata suklaa ja sekoita se toiseen kerma-rahkaseokseen. Laita täyte kakun alempaan väliin ja levy päälle.
Sotke appelsiinimarmeladi toiseen kerma-rahkaan ja laita täyte kakun päällimmäiseen väliin. Laita kansi päälle ja anna maustua ainakin pari tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

Koristele esim. kermalla ja suklaarouheella.

Marsipaaniorvokit

Orvokit tein siten, että otin siniseksi värjätystä, kaulitusta marsipaanista pienellä sydänmuotilla kuviota. Kuviot halkaisin ja pyöristin jolloin sain kukkien terälehdet. Alin terälehti on kokonainen sydän, jota on leikelty veitsellä pienemmäksi ja pyöristetty. Kukan keskellä on litistetty pallo keltaista marsipaania. Kun kukat ovat kuivuneet, voi kynällä piirtää kukkiin yksityiskohtia.

Ei kommentteja: