2.4.2010

Cappucino-Mansikka Pääsiäiskakku

Inspiroiduin pääsiäisen kunniaksi kokeilemaan pääsiäisaiheisen koristelun tekemistä kakkuun. Lisäinspiraatiota koristeluun sain tilattuani juuri uudet tyllat, mallia kori ja ruoho :) Lisäksi halusin kokeilla hiukan uusia makujakin.
Tuloksena oli:


Cappucino-Mansikkatäytekakku 

Ainekset:

Pohja
3 munan kakku pohja

täytteet
0,5 prk flora vispiä
0,5 prk rahkaa
cappucinojuomajauhetta
mansikkapyrettä
vanilliinisokeria

Vatkaa flora vispi vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka. Jaa seos kahteen kulhoon. Laita toiseen seokseen n. 5 rkl cappucinojuomajauhetta ja sekoita. Tarkista maku ja lisää maun mukaan vanilliinisokeria. Laita täyte kakun alimman väliin ja keskimmäinen levy päälle.
Sekoita mansikkapyre toisen kerma-rahkaseoksen kanssa ja laita valmis seos kakun ylempään väliin. Laita kansi päälle ja anna maustua (jos mahdollista) seuraavaan päivään.

Kuorrutus
1,5 prk flora vispiä
0,5dl vaniljakreemijauhetta
vihreää elintarvikeväriä
suklaamunia
valmiiksi tehtyjä marsipaanitipuja

Vatkaa kerma, lisää vatkauksen alussa vaniljakreemijauhe. Laita kakkuun murureuna. Peitä kakun kansi ohuella kermakerroksella. Pursota kakun sivuun haluamasi pursotukset. Värjää jäljellä oleva kerma vihreäksi. Asettele kakun kanteen tiput ennen kermaa. Pursota ruohotyllalla vihreää kermaa ruohoksi kauttaaltaan kanteen. Lisää valmiiseen kakkuun, ruohon sekaan suklaamunia.

Ei kommentteja: