3.1.2010

Kuningatar- Valkosuklaakakku 60- vuotisjuhliin sähläilyn kera

Tein tuossa viime vuoden puolella erään syntymäpäiväjuhliin tarkoitetun kakun. Sen kanssa kaikki ei kuitenkaan sujunut kovin hyvin.


Onnistuin kostuttamaan pelkistä perunajauhoista tehtyä pohjaa turhan paljon. Niin paljon, että kosteus valui kakun sisältä. Tätä kakkua ei olisi nykytietämykseni mukaan tarvinnut kostuttaa ollenkaan, sillä sisällys oli osin marjoja ja täyte meni  kakun sisään päivää ennen H-hetkeä.

Marjainen valkosuklaakakku


Ainekset:


Pohja:

(6 munan sokerikakkupohja pelkistä perunajauhoista, joka on tehty samalla tekniikalla kuin Ariel- kakun pohja.+ puoli kuppia perunajauhoja)


Valkosuklaatäyte (pohjimmainen kerros)

250g rahkaa
2,5 dl vispikermaa
2 levyä valkosuklaata
Vanilliinisokeria maun mukaan

Sekoita rahka ja vatkattu kerma keskenään. Raasta tai paloittele valkoinen suklaa rahka-kerman sekaan. Lisää maun mukaan vanilliinisokeria.
Laita täyte alimmaisen kakkupohjan päälle ja laita keskimmäinen levy päälle. Laita jääkaappiin toisen täytteen valmistuksen ajaksi.
täyte alimmaisen kakkupohjan päälle ja laita keskimmäinen levy päälle. Laita jääkaappiin toisen täytteen valmistuksen ajaksi.


Kuningatartäyte (Päällimmäinen kerros)

250g rahkaa
2,5 dl vispikermaa
2 dl Vadelmia ja mustikoita
Vanilliinisokeria maun mukaan

Sekoita rahka ja vatkattu kerma keskenään. Sekoita marjasekoitus rahka-kerman sekaan. Lisää maun mukaan vanilliinisokeria. Laita täyte keskimmäisen kakkulevyn päälle ja viimeinen levy kanneksi. Anna maustua mielellään seuraavaan päivään.

Kuorrutukset ja pursotukset:

Kinuskikissan suklaakreemi x 1,5

Ei kommentteja: