23.1.2010

Arvontaa

Arvonta on päättynyt.

Kysymyshän kuului siis:

MIKÄ ON PAHIN/ HANKALIN LEIVONTAAN LIITTYVÄ KÖMMÄHDYKSESI JA MITEN MAHDOLLISESTI KORJASIT SEN?Kaikkien osallistujien kesken arvottiin yksi pursotinsetti sekä toiselle onnekkaalle miniraastinrauta ja pitsaleikkuri.

Arpaonni suosi tällä kertaa Kakkukimaraa, joka saa omakseen pursotinsetin sekä Pampulaa, joka saa omakseen miniraastinraudan ja pitsaleikkurin.

Tässäpä vielä voittajien kommentit, sekä pari muuta "herkkupalaa" :

"Kahvikakkuja tehdessämme satuin maistamaan taikinaa ja siinä meinasi oksennus tulla... Joku päiväopiskelijoista oli tehnyt kivan pienen yllärin ja lisännyt sokerin sekaan suolaa, ja suolaa ei ollut vain vähän vaan oikeen kunnolla. Kaikki kahvikakut meni suoraan bioastiaan ja niitä menikin sitten lähemmäs sata kappaletta sinne. Ei ollut kovin hyvää suolainen piimä- tai maustekakku." (Kakkukimara)

"Mahtaa olla se (tuoreena muistissa :D ) kun unohdin laittaa kerman kakun väliin, repesihän se kakkupohja ku kostutettu sellainen piti nostaa pois että saan kermat jokaiseen väliin.. Oli kädet sotkussa :x" (Pampula)

"Muutama vuosi sitten tein siskonpojalle synttärikakkua. Kakkupohja alkoi ikävästi tummua uunissa, joten kiireesti otin sen sieltä ulos. Kun sitten kakun täyttövaiheessa halkaisin kakun osiin, se olikin vielä keskeltä raakaa vetelää taikinaa. Noh, kakku takaisin uuniin hetkeksi, mutta eihän se mitään auttanut. Kaavin pahimmat raakataikinat keskustasta pois ja täytin kakun. Keskellä kakkua olikin sitten pelkästään hilloa ja kermavaahtoa eikä taikinaa laisinkaan. Mutta hyvältä se silti maistui:)" (Suklaasydän)

"Viimeksi tehdessäni porkkanakakkua huomasin uunista valmista kakkua ottaessani että porkkanaraaste oli vielä laittamatta... Mutta kaikkea sattuu ja jälkeenpäin se vaan naurattaa!" (Pioni)
Lämmin kiitos kaikille osallistuneille ja kiitokset siitä, että jaoitte "mokianne" meidän muiden kanssa! :)

Onnea voittajille!

18 kommenttia:

piipa kirjoitti...

No yksi moka oli kun kokeilin onko piimäkakku kypsää huomasin sulatetun rasvan vielä pöydällä.Oli muuten hyvää pappilan hätävara rasvattomasta piimäkakusta....kerman määrähän se ratkasee

Tanja kirjoitti...

Vieläkin joskus kun paistan kakkupohjaa, luulen että se on kypsä tai olen unohtanut katsoa kelloa ennen kuin laitoin pohjan uuniin. Huomaan pohjan raa'aksi vasta kun se lytistyy jäähtyessään pöydällä. Siinä vaiheessa onkin liian myöhäistä laittaa sitä enää takaisin uuniin.
Onneksi tuota käy harvoin, mutta silloin kun käy niin kyllä ottaa päähän. :P

Sanja kirjoitti...

Ei tuu just nyt mitään yksittäistä tapausta mieleen, mutta noita jonkun aineen unohtamisia käy kyllä silloin tällöin. Sitten jos se aine on esim. suola leivästä, niin kyllä harmittaa...Kerran myös kävi niin, että tein kakun väliin vaniljakiisselin ja samaan väliin laitoin toisena jonkun hyydytetyn moussen, niin se kiisseli liukkaana aineena lähti liikenteeseen ja kakkulevy mukana. Se korjaantu onneksi, kun painoin ylimääräset kiisselit kakun välistä pois. Onneksi en vielä ollut kuorruttanut kakkua. :)

Mau mau mau-kasta kirjoitti...

Tein kesällä sacher kakun kuorrutetta: Ensin kerma kiehahti vahingossa ja meni kokkareiseksi. Uusi yritys: ja tällä kertaa suklaa meni liiasta kuumuudesta ylinotkeaksi.Suklaata en raaskinut heittää kuitenkaan hukkaan vaan vatkasin kerman lopun vaahdoksi ja sekoitin suklaan siihen. Sacher kakku saikin sitten suklaavaahtokuorrutteen. Hyvää se silti oli :)

Pampula kirjoitti...

Mahtaa olla se (tuoreena muistissa :D ) kun unohdin laittaa kerman kakun väliin, repesihän se kakkupohja ku kostutettu sellainen piti nostaa pois että saan kermat jokaiseen väliin.. Oli kädet sotkussa :x

tarja kirjoitti...

heissan,

onnekseni arvonta koskee juuri epäonnisia leivonnaisia niitähän riittää. jätän kuitenkin osan seuraavaan arvontaan. pähkäilen tässä kahden suosikin välillä ja taidanpa laittaa molemmat; okun kuuden kananmunan syntymäpäiväkakkuun taisi upota 18 munaa ja vilpan 2-vuotispäivän kunniaksi valmistettua porkkanakakkua ei syönyt edes päivänsankari itse, niin makean ystävä kuin onkin. me aikuiset yritimme jäätelön kanssa, mutta...

Johanna ja Marja kirjoitti...

Hämmentävintä leivonnassa on se, kun huomaa oleellisimman raaka-aineen pöydällä, juuri kun on laittanut leipomuksen uuniin.. Itselle on käynyt näin erinäisiä kertoja, kun pitää mukamas tehdä tuhatta asiaa kerralla. Koomisin oli varmaan se, kun omenakakkua tehdessäni löysin sulamassa olleen omenasoseen mikrosta samoihin aikoihin, kun otin kakkua uunista..:) Itseni ja Marjan puolesta osallisumis viestin laittaa; Johanna

Kakkukimara kirjoitti...

Mieleeni tuli heti taannoin koulussa sattunut "kömmähdys". Kahvikakkuja tehdessämme satuin maistamaan taikinaa ja siinä meinasi oksennus tulla... Joku päiväopiskelijoista oli tehnyt kivan pienen yllärin ja lisännyt sokerin sekaan suolaa, ja suolaa ei ollut vain vähän vaan oikeen kunnolla. Kaikki kahvikakut meni suoraan bioastiaan ja niitä menikin sitten lähemmäs sata kappaletta sinne. Ei ollut kovin hyvää suolainen piimä- tai maustekakku.

Titta kirjoitti...

Kiva kilpailu! Mulle viimeisin kömmähdys tai lähinnä kokeilu sattui joulun alla, kun huomasin, että valkosuklaata EI VOI värjätä elintarvikevärillä... mutta sen pystyi vielä itse syömään. =)

Tige kirjoitti...

Täysin samasta asiasta, kuin Tanja, tulin kirjoittamaan. Juuri nimittäin otin kakun uunista ja se lyyhistyi sitä kumotessani. Voi että voi ottaa päähän, tarkoitus oli vielä ottaa kuva blogiin hienosta uudella vuoalla tehdystä kakusta :D Huomenna uutta yritystä vaan.

Suklaasydän kirjoitti...

Minunkin kömmähdys liittyy kakkupohjaan. Muutama vuosi sitten tein siskonpojalle synttärikakkua. Kakkupohja alkoi ikävästi tummua uunissa, joten kiireesti otin sen sieltä ulos. Kun sitten kakun täyttövaiheessa halkaisin kakun osiin, se olikin vielä keskeltä raakaa vetelää taikinaa. Noh, kakku takaisin uuniin hetkeksi, mutta eihän se mitään auttanut. Kaavin pahimmat raakataikinat keskustasta pois ja täytin kakun. Keskellä kakkua olikin sitten pelkästään hilloa ja kermavaahtoa eikä taikinaa laisinkaan. Mutta hyvältä se silti maistui:)

Pricilla kirjoitti...

Mulla oli kerran tosi epäonninen kakku. Ensin pohja paloi niin että jouduin kuorimaan päällisen pois, sitten voikreemi juoksettui ja lopulta kun olin saanut kakun päälle marsipaanin se rupesikin valumaan ja repeilemään:0 Olin ilmeisesti kostuttanut "Pikkuisen" liikaa kakkua. Kakulle oli tulossa noutaja 10 minuutin päästä siitä kun huomasin valuvan marsipaanin!
Ei muuta kun kermaa vatkaamaan, sitten marsipaanit päältä pois ja kuivailemaan ylimääräistä nestettä kakun reunoilta. Kermavaahdon lätkin kiireessä sinnetänne kakun päälle:)
Noh, onneksi kakku oli kuitenkin maistunut niinkin hyvin, että tilasivatpa vielä uudestaankin kakkua:D

Tarjuska S kirjoitti...

Kömmähdyksiä on sattunut mulle vaikka kuinka, erityisesti silloin kun teen kymmentä asiaa yhtäaikaa. Kerran unohtui laittaa pätkiskakkuun sokeri, muffinsseihin rasva ja olen miekin koonnut aikoinani täytekakun 3-4 pohjasta.

Nyt tähän arvontaa tuli mieleen yksi todellä ärsyttävä moka. Olin tehnyt rippikakkuja ja kuvatessani niitä blogiini siirsin kakkua jotenkin huolimattomasti ja mulla sormi lipesi ... meni sormi kakun sivusta läpi ja pursotus ihan pilalla :(. Onneksi säilytän jääkaapissa pursotuspussit siihen saakka kunnes kakut on haettu ja eihän auttanut muu kuin alkaa pursotuksia korjailemaan. Oli aika noloa :(.

Pioni kirjoitti...

Juu, sattuuhan sitä... Viimeksi tehdessäni porkkanakakkua huomasin uunista valmista kakkua ottaessani että porkkanaraaste oli vielä laittamatta... Mutta kaikkea sattuu ja jälkeenpäin se vaan naurattaa!

Anonyymi kirjoitti...

Ei voi valita mitään, kun kaikki menee pieleen tai ainakin joka kerta jotain :) Terkkuja kilpailijoille ! nami-hiiri

Sirpa kirjoitti...

Yritin tehdä pikeeriä eli sokerikuorrutten tapaista tai jotain, ei onnistunut, kun olin luovuttanut ja siivosin pöytää, huomasin, että mullahan olikin perunajauhopurkki eikä tomusokeripurkki :D kertoo hyvin kuinka amatööri olen :D

Kakkukimara kirjoitti...

Kiitos kovasti. Laitoin sinulle s-postia.
Linkitän sinut myös blogiini.

Kakkukimara kirjoitti...

Kiitos ihanasta paketista! Hyvää ystävänpäivää!