23.1.2010

Ärräpäitä ja koristeitaInnostuin tilaamaan kasan silikoni- ja muita koristemuotteja, joita piti tietysti heti testata. Koristeiden tekoa varten ostin valkoista sokerimassaa. Sokerimassan kanssa minulla oli aiemmin ollut ongelmia, lähinnä sen kanssa että koristeet kuivuttuaan murtuivat. Päätin kuitenkin yrittää uudestaan. Samoin halusin harjoitella myös värien käyttöä koristeissa, sillä siinä en ole vielä hyvä.

Niin mukavaa kuin olisikin ollut, että kaikki sujuu hyvin, oli se toiveajattelua...Ensin koristeet eivät meinanneet millään irrota muoteista, vaikka kuinka laitoin tomusokeria muotteihin. Kun lisäsin tomusokeria, koristeet irtosivat, mutta niihin jäi tomusokerikönttejä. Kokeilin sitten voidella muotit ruokaöljyllä, jonka jälkeen koristeet olikin tosi helppo irroittaa. Ruokaöljyllä voitelu ei vaikuttanut koristeiden kuivumiseen mielestäni millään tavoin.

Seuraava ongelma tuli värien käytössä: Minulla oli käytettävissä elintarviketussit, pastavärejä sekä vihreä, punainen, valkoinen ja kultainen kiiltotomuväri.

Kun koristeet olivat kuivat, kokeilin josko saisin ihonvärisellä kynällä värjättyä koristeen naamaosan (kuvasarjan ensimmäinen) ja eihän siitä mitään tullut.

Seuraavaan koristeeseen koetin sekoittaa keskenään hieman valkoista ja punaista kiiltotomua. Väristä tulikin ihan kohtuullinen, mutta onhan kiilto mattaan verrattuna tökerön näköinen (kuvasarjan toinen).

Kolmantena vaihtoehtona yritin sekoittaa sopivia pastavärejä ja hiukan vettä keskenään, jotta saan sopivan sävyn. Värejä meni liikaa, ja oikeaa sävyä ei siten löytynyt.

Kokeilin sitten toimia niin, että sekoitin valkoiseen sokerimassaan ihan hiukan vaaleanpunaista pastaväriä ja ihan hiukan ruskeaa väriä. Näin sainkin ihan hyvän ihonsävyn, joka oli kuivuttuaankin kaunis (kuvasarjassa 2 viimeistä).

Seuraava ongelma oli saada sekä vauvoihin, että nalleihin pienet yksityiskohdat (silmät, tukka, napit yms.) ja siinäkään ei kaikki mennyt putkeen. En uskaltanut koettaa maalata yksityiskohtia pensselin ja pastavärin avulla, vaan käytin kyniä. Kahteen viimeiseen tulikin jo hyvät yksityiskohdat, mutta harjoitella pitää vielä paljon. Minua sapetti ihan älyttömästi elintarvikekynien paksut teräosat. En ole itse vielä ainakaan löytänyt mistään elintarviketusseja kapealla kärjellä.

Loppu hyvin, kaikki hyvin: Ensimmäisiksi muottiharjoituksiksi viimeiset lopputulokset olivat ihan ok, mutta taas tuli todistettua se, ettei oikotietä onneen ole. Harva meistä kotileipureista on seppä syntyessään ja selviää ilman paljoa harjoitusta, ennenkuin omat työt alkavat muistuttaa läheskään sitä, mitä ammattikondiittorien :)

2 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Silikonimassat ovat kyllä käteviä. En tiedä kuinka teit, mutta itse laitan muotin massoineen pakkaseen muutamaksi minuutiksi jolloin sokerimassa irtoaa venymättä muotista. :)

Tiituska kirjoitti...

Tanja: Itse irrottelin niitä samantien. Tuo pakastin onkin tosi hyvä vinkki, kiitos :)