29.11.2009

Jouluinen kanelimoussekakku

 Kanelinen suklaamoussekakku

Innostuin, kuten monet muutkin blogistit, joulun tulon kunniaksi kehittelemään omaa versiota jouluisesta moussekakusta. Tuloksena oli valkosuklainen kakku, jota maustaa glögi ja kaneli. Kyseinen kakku meni kiitoslahjaksi ja sen koristeena oli kokonaisia kanelitankoja ja sokerimassalumihiutaleita. Päällä on glögikiille.


Pohja:

400g pipareita murskana tai sopivan kokoinen ja muotoinen, paistettu piparitaikinalevy
Glögiä.

Kaada tarvittava määrä glögiä piparimurskan sekaan, jotta saat muodostettua piparimurskasta pohjan. Jos käytät valmista pohjaa, kostuta sitä hieman glögillä.

Täyte:

2dl vispikermaa
250g maitorahkaa
1 levy valkosuklaata
4 liivatelehteä
n. 0,5 dl glögiä
kanelia maun mukaan.

Laita liivatelehdet likoamaan 10 minuutiksi kylmään veteen. Sekoita vatkattu kerma, maitorahka ja sulatettu suklaa keskenään. Lisää kanelia maun mukaan. Kiehauta glögi ja sekoita siihen kuivaksi puristetut liivatelehdet. sekoita liivateglögiseos kerma-rahkasuklaaseen. kaada seos ympyrävuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä ainakin 6 tuntia.


glögikiille:

3dl valmista glögijuomaa
4 liivatelehteä.

Liota liivatteita 10 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna glögi ja sekoita siihen kuivaksi puristetut liivatteet. Anna seoksen jäähtyä noin 10- 15 minuuttia. Ruokalusikan avulla valuta glögiseos vähitellen kakun päälle aivan kakun pinnasta, jolloin kakkuun ei pääse vahingossa syntymään reikiä. Hyydytä vähintään 4 tuntia.
Koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja: