22.10.2009

Mansikka-Charlotta

Suosikki vierastarjottavani ovat erilaiset Charlotat. Tässäpä yksi hyvä Charlottaohje:

Mansikka-Charlotta










Charlottaa varten tarvitset:

pyöreän kulhon
tuorekelmua
kääretorttu makusi mukaan

Täyte:

200g mansikoita
2dl jugurttia (maustamaton tai mansikka)
9 liivatelehteä
Puoli desiä kiehuvaksi lämmitettyä maitoa
Sokeria maun mukaan

Kelmuta kulhon sisäpinta. Leikkaa kääretorttu ohuiksi viipaleiksi ja vuoraa kulho niillä. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Sekoita jugurtti ja mansikat.  Lisää tarvittaessa sokeri.
Purista liivatelehdet kuiviksi ja sekoita ne kiehuvaan maitoon.
Lisää liivateseos jugurtti-mansikkaseokseen ja sekoita hyvin.
Kippaa täyte vuokaan ja anna hyytyä ainakin 4h.
Siisti Charlotan reunat leikkaamalla kulhosta yli tulevat kääretortun osat samalle tasalle keskenään. Kumoa hyytynyt Charlotta ja koristele haluamallasi tavalla.
   

1 kommentti:

Katja kirjoitti...

Nam:)toi vaan on niin herkullisen näköinen,pitäis itsekin saada joskus aikaiseksi charlotta.