28.9.2009

Liivatteen käyttö

Vaikka kuinka kakkua jääkaapissa hyydytit, ei auta: Tulokseksi saat iloisesti pöydälle valahtavan kakun. Mikä mahdollisesti meni pieleen?

Teen paljon moussekakkuja ja etenkin aluksi kompastelin paljon sopivan liivatteen määrän kanssa. Ensin laitoin liikaa liivatetta ja tuloksena oli kovahko päällinen. Olen myös kompastunut virheeseen, että yritin liuottaa liivatteet liialliseen nestemäärään, jolloin tuloksena on ollut vuoasta pöydälle valahtanut kakku.

Itselle pidän nyrkkisääntönä, että moussekakkuun, johon tulee 2dl vatkattua kermaa ja 1 prk rahkaa tai tuorejuustoa, sopiva määrä liivatteita on 4 kpl, liotettuna vajaaseen puoleen desiin nestettä. Kannattaa tietysti muistaa, että mitä löysempiä aineita moussen pohjaksi tulee, sitä enemmän tarvitsee liivatteita. Esimerkiksi paljon marjaa sisältäviin mousseihin laitan liivatteita n. 8kpl.

Ensiapua liian löysään mousseen: Jos näyttää siltä, ettei mousse ala parin tunnin sisään ,jääkaappiin laiton jälkeen, osoittaa mitään hyytymisen merkkejä voi mousseen lisätä pari liivatetta lisää sekoitettuna pieneen tilkkaan nestettä. Tämä edellyttää tietenkin sitä, että uuden satsin saa tasaisesti sekoitettua moussemössöön.

Ei kommentteja: