22.12.2010

Kaura-Karpalokeksit

Joulukorien osaksi lähti tänä vuonna myös keksejä. Tällä kertaa kauraa ja karpaloa. Resepti on alunperin Wiivi ja Wagnerin keittiökirjasta. Tuoreiden karpaloiden sijaan laitoin kuivattuja, joita laitoin alkuperäistä reseptiä enemmän.



Kaura-Karpalokeksit


Ainekset

200 g voita
3 dl sokeria
1 kananmuna
4dl vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
2dl kuivattuja karpaloita


Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna ja lisää seokseen yhdistetyt kuivat aineet.

Pyöritä taikinasta palloja ja paina ne litteiksi pellillä. Jätä leviämisvaraa. Laita jokaisen keksin päälle muutama karpalo.

Paista uunissa noin 10 minuuttia, kunnes keksit ovat kullan ruskeita.

Ei kommentteja: