22.12.2010

Hilloja





Tein tänä vuonna yhdeksi osaksi joulukoreja erilaisia hilloja. Hillojen tekemisessä en aiemmin ole juurikaan kunnostautunut ja nytkin tein ne helpoimmalla tavalla, eli käyttämällä hillosokeria. Tuloksena oli kuitenkin kolme herkullista hilloa:


Puolukkahillo

Ainekset

500g puolukoita
1rkl vettä
250g hillosokeria

Laita puolukat ja vesi kattilaan. Odota, että alkaa nousta vesihöyryä. Sekoita n. 4 osassa, välillä sekoittaen, mukaan hillosokeri. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia. Anna hillon jäähtyä vähintään 30 minuuttia ja purkita sen jälkeen puhtaisiin, steriloituihin purkkeihin.

Punaviinimarja-vanilliinihillo

Ainekset

500g punaviinimarjoja
1rkl vettä
250g hillosokeria
50g vanilliinisokeria

Toimi kuten edellisen hillon kanssa. Lisää keittämisen loppuvaiheessa vanilliinisokeri.


Appelsiinihillo

Ainekset

1kg appelsiineja
2 sitruunaa
2 rkl vettä
500g hillosokeria

Kuori ja paloittele appelsiinit pieneksi. Lisää kattilaan appelsiinilohkot ja vesi. Odota, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää hillosokeri hyvin sekoittaen 5-6 osassa. Anna kiehua n. 15 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää keittämisen loppuvaiheessa sitruunoista puristettu mehu. Purkita valmis hillo.

Ei kommentteja: