23.10.2010

Juustoiset lesesämpylät

Hei taas pitkästä aikaa!
Olen hiukan pitänyt bloggailussa hiljaiseloa, kun on ollut opiskelukiireitä. Nyt yritän kuitenkin taas parantaa tapani ja sen puitteissa tein



Juustoisia lesesämpylöitä




Ainekset:


Juuri:

5dl maitoa tai vettä
50g hiivaa
5 dl sämpyläjauhoja
2tl sokeria

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Valmista juuri sekoittamalla kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva, vehnäjauhot ja sokeri. Jätä lämpimään paikkaan liinalla peitettynä vartiksi.

Taikinaan tarvitset myös:

0,5 rkl suolaa
5dl sämpyläjauhoja
1 dl vehnäleseitä
250 g juustoraastetta
1,5 dl öljyä

Kun juuri kuplii, lisää siihen suola ja loput jauhot ja leseet vähitellen sekä juustoraaste samalla alustaen. Lisää vielä öljy. Taikina on valmis, kun se irtoaa kulhon reunoista. Pyöritä taikinasta sämpylöitä, voitele maidolla tai vedellä ja paista niitä 12 minuuttia uunin keskitasossa. Itse pyörittelin tästä satsista isoja sämpylöitä 12 kpl, jotka ikävä kyllä litistyivät ison kokonsa takia. Kannattaa siis tehdä enemmän pieniä sämpylöitä.

Ei kommentteja: