Nyt vasta sain omalle koneelleni kuvallisia maistiaisia kakuista, jotka tein isäni 50- vuotisjuhliin huhtikuussa. Isäni ei halunnut täytekakkua, vaan sen sijaan päätettiin tehdä kahta erilaista moussekakkua. Vaaleampi kakku on sellainen, jota viime aikoina on tullut tehtyä enemmänkin ja tummaa kakkua tein joskus teini vuosina. Tummassa kakussa uutta on päällä oleva kaakaokiille, joka olikin tosi hyvää :) Koristeiksi isälle valitsin suklaisia lentokoneita, sillä isän haaveammatti on ollut taistelulentäjä.
Persikkainen hyydykekakku (24cm ympyrävuokaan)
Ainekset
Pohja
0,5 pkt digestiveja
1-2 prk piltti aurinkoinen sosetta
Murskaa keksit, esimerkiksi kaulinta ja pakastepussia apuna käyttäen. Sekoita keksimurskan joukkoon tarvittava määrä pilttisosetta. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja taputtele massa ympyrävuoan pohjalle. Laita tekeytymään jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Täyte
1prk rahkaa
1prk vispikermaa
1 pieni purkki säilykepersikkaviipaleita
4 liivatelehtä
0,5 dl persikoiden lientä
Päälle
3 prk piltti aurinkoinen sosetta
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen rahka sekä säilykepersikkaviipaleet. Kuumenna persikkaliemi kiehuvaksi ja sekoita siihen liivatteet. Sekoita liivateseos täytteeseen ja sekoita hyvin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4h. Levitä kakun päälle piltti aurinkoiset tasaiseksi kerrokseksi.
Suklainen hyydykekakku kaakaokiilteellä
Ainekset
Pohja
0,5 pkt digestiveja
1-2 prk piltti aurinkoinen sosetta
Murskaa keksit, esimerkiksi kaulinta ja pakastepussia apuna käyttäen. Sekoita keksimurskan joukkoon tarvittava määrä pilttisosetta. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja taputtele massa ympyrävuoan pohjalle. Laita tekeytymään jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Täyte
1prk rahkaa
1prk vispikermaa
1 levy tummaa suklaata
4 liivatelehtä
0,5 dl persikoiden lientä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen rahka sekä sulatettu suklaa. Kuumenna persikkaliemi kiehuvaksi ja sekoita siihen liivatteet. Sekoita liivateseos täytteeseen ja sekoita hyvin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4h.
Kaakaokiille
3dl vettä
4 reilua ruokalusikallista leivontaan sopivaa kaakaojauhetta
4 liivatetta
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita siihen kaakojauhe sekä liivatteet. Anna seoksen hieman jäähtyä ja tämän jälkeen kaada se kauhaa apuna käyttäen valmiin kakun päälle. Kaataa kannattaa varoen, pienissä erissä läheltä kakun pintaa.
5.6.2011
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
2 kommenttia:
Oi miten hyvännäköisiä! : ) NAM<3
Play Online Casino Site in Singapore,Singapore - LuckyClub.Live
We offer online casino gaming to our visitors in Singapore,Singapore. This online gambling business luckyclub is owned and operated by the gaming company Playtech
Lähetä kommentti