5.9.2010

Banaani-kiivi suklaakakku

Nami-hiiren hedelmäkakkua- kisan innoittamana päätin minäkin alkaa väsäämään hedelmäistä kakkua. Kisan ideana on siis toteuttaa kakku, jossa ei ole lainkaan pursotuksia ja jota raikastaa hedelmät. Halusin kokeilla makuja, joita en aiemmin ole täytekakussa kokeillut lainkaan. Lisäksi halusin kokeilla uudelleen suklaalla kuorruttamista.
Tuloksena oli:










Banaani-kiivi suklaakakku

Ainekset:

Pohja:
(2 munan kaakaoinen sokerikakkupohja. 16 cm ympyrävuokaan)

Laita uuni kuumenemaan 175.
Ota 3 samankokoista lasia. Riko yhteen kanamunat, laita seuraavaan kananmunien kanssa samanverran sokeria ja kolmanteen suhteessa 50/50 perunajauhoja/vehnäjauhoja+ 4rkl kaakaojauhetta, yhteensä samanverran kuin viereisessä lasissa on sokeria. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää siivilän läpi jauhoseos.
Paista uunin keskitasolla 35 minuuttia.


Kostutus:

Appelsiinimehua

Alempaan kakun väliin vatkaa 0,5 dl floravispiä ja lisää siihen 0,5 prk maitorahkaa sekä 2rkl vanilliinisokeria. Kuori ja siivuta 1 kiivihedelmä ja laita viipaleet kerma-rahkan päälle. Laita välikansi päälle.


Huom.
Varoituksen sana kiivin käsittelystä kakussa: Kiiviä ei saa muussata! Sen maku muuttuu todella omituiseksi ja tuloksena on katastrofi. Jos laitat kakun väliin kiiviä, siivuta se.


Banaanimousse

0,5 dl vatkattua floravispiä
0,5 prk maitorahkaa
1 banaani

Sekoita kerma ja rahka. Laita seos banaanin kanssa tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi. Laita seos kakun ylempään väliin ja kansi päälle.

Anna kakun tekeytyä jääkaapissa sen ajan kun valmistat suklaa-ganachen.


Suklaa-ganache

1pkt pandan tummaa suklaata
0,75dl floravispiä

Kuumenna vispi ja paloittele sen joukkoon suklaa. Kun seos on sulanut tasaiseksi, kaada seos kahdessa osassa kakun pinnalle. Koristele kakku ja nauti!

3 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta yhdistelmältä! Banaani ja suklaa toimii varmasti, kiivi on hauska ylläri sisällä. Tahtoisin maistaa tätä.

Anonyymi kirjoitti...

Hauskaa! Siinä minulla toinen rohkea keittiössä kokeilija.

Terveisin: www.nami-hiiri.com

Tiituska kirjoitti...

Tanja: Mun mielestä kiivinkin maku käy hienosti yksiin suklaan kanssa ja tässä kakussa tuo raikkautta mukaan :)