Lapsuuteni Kinuski-suklaapiirakka
Pohja: 200g Digestiveja tai muita keksejä
1prk hedelmäsosetta (esim. Piltti Aurinkoinen)
Murskaa keksit tehosekoittimessa tai sen puutteessa käytä perunanuijaa. Lisää keksimurskaan hedelmäsose ja sekoita taikinaksi. Kaada taikina vuokaan (24 cm) ja laita täytteen valmistuksen ajaksi jääkaappiin.
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 dl siirappia
1 tl vaniljasokeria
2 rkl voita
1 dl sokeria
1 dl siirappia
1 tl vaniljasokeria
2 rkl voita
Laita kattilaan kerma, sokeri ja siirappi. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi. Pienennä lämpö ja keitä koko ajan sekoittaen noin 10 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kinuskin joukkoon voi ja vaniljasokeri. Anna kinuskin jäähtyä ja kaada se sen jälkeen piirakkapohjan päälle. Laita leipomus jääkaappiin odottamaan suklaaganachen valmistumista.
Suklaa-Ganache:
1 levy (200g) suklaata (esim. taloussuklaa)
1,5dl kuohukermaa.
Kiehauta kerma ja sekoita siihen paloiteltu suklaa. Kaada seos piirakkapohjan ja kinuskin päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti