
Rahkainen puolukkapiirakka
Ainekset
Pohja:
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 kpl kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
0,5 tl soodaa
1dl dlmaitoa
Täyte:
1 iso purkki rahkaa
2 kananmunaa
1 dl vanilliinisokeria
3 dl puolukoita
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Vaahdota rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos kahdessa erässä maidon kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina tasaisesti voideltuun piirakkavuokaan ja ripottele puolet puolukoista taikinan päälle.
Sekoita keskenään kermaviili, kananmuna ja sokeri. Kaada seos vuokaan taikinan ja puolukoiden päälle.
Ripottele loput puolukat täytteen päälle.
Paista uunissa 30 minuuttia.
3 kommenttia:
Nuo ruisjauhot taitaa tehdä mukavan lisän taikinaan?
Herkulliselta näyttää!
Itse tykkään että pelkkiin vehnäjauhoihin tehty pohja on tympeän makuinen. Ja aina ei riitä pelastamaan sekään, että lisää pelkkiä kaurahiutaleita. Olen aiemmin tykännyt pohjista, joissa on mukana ruisjauhoa, niin päätin testata nyt sellaista lisänä ja suosittelen kyllä kokeilemaan :)
Onpas herkullista! Pian kun pääsee puolukkaan, niin pitääpä kokeilla tuota reseptiä, vaikutti hyvältä. :)
Lähetä kommentti