31.8.2010

Herukkajäätelö (ilman jäätelökonetta)

Leivontafoorumin viimekuisen kisan innoittamana innostuin kokeilemaan elämäni ensimmäisen kerran jäätelön tekoa. Sepä ei ollutkaan aivan yksiselitteistä, vaan vaati hiukan enemmän reseptikehittelyä ja -muokkausta. Lopputuloksesta tuli kuitenkin varsin maukas.




Herukkajäätelö

Ainekset

5dl kuohukermaa
1dl täysmaitoa
5 keltuaista
1dl vanilliinisokeria
200g mustaherukkahyytelöä
100g punaherukoita

Kuumenna kerma ja maito kiehuvaksi.
Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Lisää kermamaito koko ajan sekoittaen.
Kaada seos kattilaan ja kuumenna todella miedolla lämmöllä (omalla levyllä asteet 1-6, pidin 2). Vatkaa, kunnes seos sakenee, noin 10 minuuttia. Seos on valmista, kun se on vaniljakastikemaista ja vaahto on hävinnyt sen pinnalta.
Esijäähdytä valmista seosta kylmässä vesihauteessa. Anna jäähtyä täysin kylmäksi jääkaapissa.
Lisää jäähtyneeseen seokseen mustaherukkahyytelö ja sekoita hyvin.
Kaada seos pakasterasiaan ja pakasta n. 6-8h (riippu oman pakastimesi lämpötilasta). Sekoita massaa noin tunnin välein. Viimeisen sekoituksen yhteydessä lisää 100g punaherukoita.

3 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Kiva nähdä että jätski päätyi blogiin! Herukoiden ystävänä tätä jätskiä olisin ehdottomasti halunnut maistaa! Milloinhan tekniikka yltää niin pitkälle että netitse voisi lähettää maistiaisia ;)

Anonyymi kirjoitti...

Samaa mieltä edellisen kanssa.
Herkullinen herukka on monessa hyvää. - Usealle se on liian hapanta ?

Jotenkin tuli mieleen, että tämä oli sinun - taisit jopa saada 'ääneniä' :-)

www.nami-hiiri.com

Tiituska kirjoitti...

Tanja: Joudutaan odottamaan sitä, että keksitään faksi joka lähettää kakkuja ja muita leivonnaisia :)

Nami-hiiri: On totta, että moni vierastaa herukkaa sen happamuuden takia, varsinkin punaisia. Itse tykkään, että tämä jäätelö kaipasi jotakin hapanta, sillä pohja on tosi makea.