9.8.2010

Korvapuustit & Taikinasähellystä

Mikä toisikaan enempää hyviä lapsuusmuistoja mieleen, kuin herkullinen korvapuusti ja sen kylkiäisenä lasi kylmää maitoa.
En ole aiemmin juurikaan itse pullaa tai korvapuusteja leiponut ja yksi tämän kesän tavoitteistani onkin ollut valmistaa täydellinen korvapuusti. Erinäisten pilalle poltettujen, repeilleiden ja levinneiden korvapuustien jälkeen vihdoin onnistuin.



Korvapuustit

Ainekset:

4dl maitoa
50g hiivaa
2 munaa
1tl suolaa
1,5 dl sokeria
2rkl kardemummaa
10-12dl vehnäjauhoja
1dl öljyä

Täyte:


Oivariinia
Kanelia
Sokeria


Voiteluun:


1kananmuna


Pinnalle:


Sokeria



Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita nesteeseen kananmunat, mausteet ja noin puolet jauhoista hyvin sekoittaen. Lisää loput jauhot ja alusta. Lisää öljy.  Jätä taikina lämpimään paikkaan kohoamaan kaksinkertaiseksi.


Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Kauli taikina levyksi (itse kaulin taikinan kahdessa eri osassa). Levitä koko levylle paksulti Oivariinia. Ripottele päälle reilusti kanelia ja sokeria.

Kierrä levy rullalle ja leikkaa viistosti paloiksi. Paina puustit kapeimmasta kohdasta litteiksi.

Kohota leivonnaisia vielä 15 minuuttia liinan alla.
Voitele kohonneet puustit ja ripota pintaan sokeria.

Paista uunin keskitasolla n.10 minuuttia.

Nyt meni jotain pieleen...En jaksanut eilen kuumuuden takia paistaa koko taikinaa pulliksi ja pistin hiukan alta puolet jääkaappiin purkissaan odottamaan tätä päivää. Kun sitten tänään otin taikinan jääkaapista, huomasin että se haisi todella käyneelle. Muuta syytä en keksi kuin sen, että taikina olisikin pitänyt kietaista tiukasti kelmuun käymisen estämiseksi.

2 kommenttia:

Sumi kirjoitti...

Pulla on kyllä niin hyvää. Varmaan parhaita "perusleipomuksia".
Mun mielestä se on parasta talvella lämpöisen mustaviinimarjamehun kanssa. :)

Itse en ole koskaan säästänyt pullataikinaa, oon aina aatellu ettei se säily.
Olisi kiva kuulla, jos on jokin tapa jolla se pysyy hyvänä.

Tiituska kirjoitti...

Mustaviinimarjamehua, namskis :)

Kun seuraavan kerran teen pullaa tai puusteja, testaan saanko taikinaa säilymään jos paketoin sen paremmin.