Palaneista pohjista, epäonnistuneista kuorrutuksista ja koristeista: Niistä on usein aloittelevan leipojan tuotokset tehty. Kun jokin menee mönkään, se usein aiheuttaa manaamista. Kakkumanala on blogi, jossa et näe vain onnistuineita tuotoksia, vaan myös niitä jotka ovat syystä tai toisesta menneet pipariksi.
22.12.2010
Hilloja
Tein tänä vuonna yhdeksi osaksi joulukoreja erilaisia hilloja. Hillojen tekemisessä en aiemmin ole juurikaan kunnostautunut ja nytkin tein ne helpoimmalla tavalla, eli käyttämällä hillosokeria. Tuloksena oli kuitenkin kolme herkullista hilloa:
Puolukkahillo
Ainekset
500g puolukoita
1rkl vettä
250g hillosokeria
Laita puolukat ja vesi kattilaan. Odota, että alkaa nousta vesihöyryä. Sekoita n. 4 osassa, välillä sekoittaen, mukaan hillosokeri. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia. Anna hillon jäähtyä vähintään 30 minuuttia ja purkita sen jälkeen puhtaisiin, steriloituihin purkkeihin.
Punaviinimarja-vanilliinihillo
Ainekset
500g punaviinimarjoja
1rkl vettä
250g hillosokeria
50g vanilliinisokeria
Toimi kuten edellisen hillon kanssa. Lisää keittämisen loppuvaiheessa vanilliinisokeri.
Appelsiinihillo
Ainekset
1kg appelsiineja
2 sitruunaa
2 rkl vettä
500g hillosokeria
Kuori ja paloittele appelsiinit pieneksi. Lisää kattilaan appelsiinilohkot ja vesi. Odota, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää hillosokeri hyvin sekoittaen 5-6 osassa. Anna kiehua n. 15 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää keittämisen loppuvaiheessa sitruunoista puristettu mehu. Purkita valmis hillo.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti